Ondernemers moeten witwassen en het financieren van terrorisme tegengaa

leidraad WWFT

Diverse bedrijven en oganisaties, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en advocaten, zijn Wwft-plichtig. Ben jij ondernemer? Dan moet je weten of je ook Wwft-plichtig bent. Je komt dat te weten door een check uit te voeren. Ben je inderdaad Wwft-plichtig? Dan ben je verplicht om het witwassen en het financieren van terrorisme tegen te gaan. Om dit tegen te gaan is er de Leidraad WWFT. Een ondernemer moet in diverse situaties cliëntenonderzoek te doen. Door het onderzoeken van zijn cliënten kunnen verdachte transacties door een ondernemer worden gemeld. Natuurlijk moet dit cliëntenonderzoek op de juiste wijze worden uitgevoerd. Met behulp van een handig Wwft 10-stappenplan kan een ondernemer dit onderzoek op de juiste wijze uitvoeren.

Het belang van de Leidraad

Ben je actief in de zakenwereld? Dan weet je ongetwijfeld dat er niet alleen eerlijke zakenmensen zijn. Er zijn in de zakenwereld fraudeurs actief. Die fraudeurs frauderen niet zelden met grote sommen geld. Ook kunnen fraudeurs zich schuldig maken aan witwassen. Natuurlijk moet een ondernemer verdachte en dubieuze transacties tegengaan. Ze moeten, zoals al eerder opgemerkt, verdachte en dubieuze transacties melden. Ondernemers moeten zich immers houden aan de wet Wwft. Deze wet is er om verdachte en dubieuze transacties tegen te gaan. Natuurlijk wil je als ondernemer niet betrokken raken bij criminele organisaties of criminelen activiteiten. Je wilt natuurlijk de vanuit de Wwft wet geldende verplichtingen nakomen. Daarom is de eerder genoemde Leidraad heel belangrijk. Het volgen van die Leidraad maakt het voor ondernemers om te voldoen aan de vanuit de Wwft wet gestelde verplichtingen.

Het doen van cliëntenonderzoek met slimme software

Ondernemers moeten de identiteit van hun cliënten controleren. Met behulp van slimme software kan een ondernemer een dubbele check op de identiteit van zijn cliënten uitvoeren. Door het gebruiken van deze software kan een ondernemer dus op een integere wijze handeldrijven met zijn zakenrelaties. Bovendien maakt deze software het mogelijk om de Leidraad op een correcte wijze te integreren in zijn bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *