Hoe promoot je je bedrijf?

      Geen reacties op Hoe promoot je je bedrijf?

ontwerpbureau

Als je net een nieuw bedrijf bent gestart kan het nogal een verrassing zijn wat er allemaal op je afkomt. Er moeten allerlei zaken georganiseerd en geregeld worden, veel mensen hebben vragen voor je en bovendien moet je zelf ook nog zorgen dat je merk of product een beetje bekendheid verwerft. Of je nou een restaurant runt of als freelancer fotografeert, men moet weten wat je doet, waar ze je kunnen vinden en waarom ze juist jou moeten hebben en niet je concurrent.

Je hoeft het niet alleen te doen

Zie je nu al door de bomen het bos niet meer? Geen stress, want je hoeft deze klussen niet allemaal in je eentje te klaren. Voor veel onderdelen van dit proces kun je andere mensen inschakelen. Heb je nog geen logo? Loop even binnen bij een ontwerpbureau en leg je ideeën voor. Moeite met de aangifte van je belasting? Bel een boekhouder en schuif al je kosten en inkomsten naar hem of haar door. Zelfs het interieurontwerp van je kantoor kun je overlaten aan een expert, en dan wordt het waarschijnlijk nog veel mooier en fijner dan je zelf had kunnen bedenken.

Een kind kan de was doen

En terwijl anderen voor jou ontwerpen, boekhouden en inrichten, kun jij je gewoon storten op het werk waar je zelf goed in bent. Zodra je deze samenwerking hebt opgezet en weet aan wie je iets hebt, zul je merken dat alles al snel veel makkelijker gaat. Blijf ook vooral in contact met de ontwerpers van je logo, want mocht je ooit nog iets anders nodig hebben dat vormgegeven moet worden, dan kun bij hetzelfde ontwerpbureau aankloppen. Zo blijft je uitstraling consequent en weet je dat je op je ontwerper kunt bouwen. Voor hem of haar is dat ook fijn, want het is een stuk leuker meerdere dingen te maken die bij elkaar passen dan alleen maar losse korte opdrachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *